Piškoti

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

22. okt 2007 15:17

Res je maslo po okusu boljše, čeprav, roko na srce, ta masla, katera prodajajo v trgovini, so precej nevtralnega okusa. Mnogi se mu izogibajo zaradi holesterola.

 Treba je tudi upoštevat, da so margarine za peko in druge za direktno uživanje. Slednje imajo noter vode še pa še, sploh tiste light in iz njih se ne da pečti.

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

22. okt 2007 15:33

Jaz pa ponavadi vse delalm z margarino, mi maslo ne potegne. Se mi zdi, da ima premočan okus in da je pretežko. Včasih mi je kakšna maslena krema kar obležala v želodcu, zato se izogibam pecivom z maslom. zvezdica55

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

22. okt 2007 17:08

gospod goljat je na enem tečaju povedal, da je za piškotno testo boljša margarina kot pa maslo. da vsebuje slednje preveč vode in zato so potem piškotki trdi. moram priznati, da se z njim ne strinjam. moji piškotki so vedno rahli. sem pristaš masla, čeprav se mi zdi, da je včasih lažje delati s testom, v katerem je margarina. še posebej, če piškotke oblikuješ z roko. ko delam kremo za princes krofe na primer, vedno uporabljam margarino. pudingova krema po mojem ni preveč kompatibilna z maslom. na kruhu pa jem izključno maslo. mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti